EnergieLive
verduurzaamt

Duurzaamheid – al dan niet verplicht door de overheid – wordt steeds belangrijker voor elke organisatie. Het Energiebesparingsteam (E-team) van EnergieLive weet de weg in het woud van regelgeving en mogelijkheden. Het E-team bestaat uit ervaren duurzaamheidsexperts. Als cliënt van EnergieLive kunt u kosteloos met alle vragen bij hen terecht.

Ons team
staat voor u klaar

Neem contact op

EnergieLive verduurzaamt

Wettelijke verplichtingen

Regelgeving en controle vanuit de overheid worden steeds strenger. Daardoor loopt u steeds weer tegen nieuwe uitdagingen aan.

 

Als cliënt van EnergieLive kunt u steevast rekenen op de actuele kennis en expertise van het E-team.

Wij kunnen u volledig ontzorgen door u het complete traject uit handen te nemen; van inspectie en rapportage (over de wettelijke eisen) tot aan de daadwerkelijke implementatie van de erkende duurzaamheidsmaatregelen.

Voorbeelden van wettelijke verplichtingen:

 • Energiebesparingsplicht
  De Wet Milieubeheer bepaalt dat bedrijven en instellingen, die meer dan 50.000 kWh of 25.000 m3 gas verbruiken, verplicht zijn om energiebesparende maatregelen te nemen.
 • Informatieplicht energiebesparing
  Om de vier jaar moeten bedrijven en instellingen aan de overheid rapporteren welke energiebesparende maatregelen zij hebben genomen.
 • Label C-plicht
  Elk kantoor dat groter is dan 100 m2 moet vanaf 1 januari 2023 minimaal het energielabel C hebben.
 • EED-plicht

  Bedrijven, met meer dan 250 FTE of een jaaromzet vanaf € 50 miljoen én een balanstotaal vanaf € 43 miljoen, zijn verplicht een audit te laten uitvoeren om inzicht te krijgen in de besparingsmogelijkheden.
Lees meer

Subsidies en financieringen

De overheid stimuleert de energietransitie met verschillende subsidies en financieringen. De mogelijkheden zijn groot, maar ook onoverzichtelijk.

 

 

Het E-team wijst ook hier de weg. Wij zetten alle mogelijkheden op een rij en helpen u bij iedere stap.

Lees meer

Duurzame energie-installaties

Ledverlichting, zonnepanelen, warmtepompen en laadpalen. Onze experts adviseren en begeleiden u, van het kiezen van een aanbieder tot en met de installatie.

Lees meer

EnergieLive Monitoringsdienst

Een compleet en online inzicht in uw energieverbruik en -data. Hét vertrekpunt om te verduurzamen en te besparen. Toegankelijk voor al onze cliënten.

 

Automatisch gegenereerde heldere analyses en overzichtelijke rapportages dienen als basis voor gerichte besparingsadviezen. Wij ondersteunen u hierbij proactief en begeleiden u bij eventuele vervolgstappen.
Lees meer

EnergieLive Energiescan

Een gesprek en schouwing op locatie door een expert van het E-team en de analyse van uw data uit de EnergieLive Monitoringsdienst, vormen samen de EnergieLive Energiescan.

 

Met de eindrapportage krijgt u een glashelder beeld van de mogelijkheden voor uw organisatie om te besparen.
Lees meer

De voordelen van EnergieLive:

 • Maximaal besparen
 • Eén aanspreekpunt
 • Alles geregeld, van A tot Z.

Neem contact met ons op